„Cand lupti numai pentru tine, risti sa devii prizonierul tuturor” – Tudor Musatescu.

In Republica Moldova acest stil autentic de lupte a fost creat in a 1992, devenind un stil national de lupte corp-la-corp, initiat in procesul fuziunii stilului K-1, Kick-Boxing si a sistemului de lupte CAMPO. In decurs de citiva ani, dupa o activitate intensa de afirmare si consolidare, artelor martiale “Voievod” au fost recunoscute de catre Federatiile Internationali ” World Budo Federation”, “Euro Taekwondo”, Tae Kwon-Do International si de catre “YMCA World”.

Acum cîţiva ani se discuta mult despre posibilitatea fondării unei asemenea federaţii, iar în septembrie 2007, la Campionatul European din Germania, a fost abordată şi chestiunea privind candidatura potrivită pentru organizaţie.
Organizaţia “Voievod” este o combinare multilaterală între antrenament şi seminare educative, apreciată, inclusiv şi în cadrul campionatelor internaţionale, unde voievozii ocupă locuri distinse, demonstrînd astfel competenţa tineretului moldovean şi dorinţa lor de afirmare pe arenele sportive. Lupta “Voievod” încadrează sute de tineri, dornici să devină sportivi cu renume. O bună parte dintre aceştia şi-au îndeplinit visul, obţinînd medalii la campionate naţionale, europene şi mondiale. Sistemul de lupte “Voievod” formează o mare familie, care enumeră, atît cetăţeni autohtoni, cît şi minorităţi etnice, cum ar fi: ruşi, ucraineni, bulgari, evrei, ţigani, a căror deviză este afirmarea pe plan sportiv şi făurirea unui nume distins Republicii Moldova. Prin urmare, organizaţia “Voievod” nu numai că aduce mari beneficii ţării, dar şi favorizează recunoaşterea internaţională a societăţii în ansamblu.”Voievodul” este responsabil în faţa întregii ţări, şi e deschis faţă de viziunile constructive, iar mai presus de toate, se străduie să aducă beneficii şi utilitate statului moldovenesc.
Aşadar, “Voievod” este un sistem de combinaţii de luptă şi de autoapărare în momentele de impas, iar în acelaşi timp, un program de pregătire fizică şi psihică pentru sportivii începători şi de performanţă. Stilul respectiv se axează pe normele tehnicii loviturilor, funcţionînd în baza biomecanicii omului, şi constituie, în ansamblu, o asociere eficientă a mai multor metode de luptă, care, în cadrul “Voievod”, contribuie la perfecţionarea tehnicii moldoveneşti. De-a lungul istoriei, şi pînă în prezent, prin folclorul autohton au fost transmise toate tradiţiile şi datinile naţionale, obiceiurile de creare şi cultivare a frumosului.
”Voievodul” renaşte cultura poporului nostru, contribuind la dezvoltarea unui stil de luptă naţională, remarcabil şi autentic, care a atras imediat sute de tineri entuziaşti.
”Voievod” este mai mult decît o mişcare de tineret, este un mod de viaţă, o idee ce întruneşte tot ce este mai bun, mai sfînt – dragostea faţă de patrie, respectul faţă de cei în vîrstă, şi autoperfecţionarea.

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate